Experimento de Martín
A raíz de visualizar distintos videos sobre experimentos, na IV Xornada da Ciencia en Galego, e traballar coa " Botella que respira" e a" Electrostáctica", Martín trouxonos o" Ovo Saltarín".
Contounos os materiais que precisou para levar a cabo o seu experimento:
- Un bote de cristal
- Un ovo cru.
- Vinagre.
- Botou vinagre no bote de cristal.
- Meteu con coidado o ovo e seguiu botando vinagre ata cubrir o ovo.
- Tivoo tres días.
Salían burbullas do ovo , e este mudaba a súa cor , pasou de branco, a marrón e logo amarelo ata quedar transparente.
O ovo aumentou de tamaño.
Sacamos conclusións:
A reacción química do vinagre coa cáscara de ovo.O vinagre actúa sobre a cáscara, xa que é un axente corrosivo que desprende o calcio da mesma. Martín via como ían saindo burbullas. O calcio desprendido quedou solto no vinagre.
O ovo aumenta de tamaño porque a auga que contén o vinagre entra no interior do ovo a través da membrana que o cubre(Ósmosis).
Aos tres días o ovo xa perdeu a cáscara, e vai mudando a cor ata quedar transparente e con elasticidade.
Comprobamos e manipulamos:
O ovo saltarín nun momento dado acabou rompendo. e esto servíu para que comprobaran a textura da xema.
Uliron o vinagre.
Ningún comentario:
Publicar un comentario